Στα “χνάρια” ενός στοχευμένου ροτέισον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Άκης Μάντζιος ήδη επεξεργαζόταν στο μυαλό του τη διαχείριση της ομάδας ως το Μάιο.

Πριν ανοίξει η… πόρτα των πλέι οφ, ο έμπειρος τεχνικός είχε διαμορφώσει ήδη έναν μπούσουλα και βασικούς άξονες στους οποίους θα πατούσε για να πετύχει δύο πράγματα. Πρώτον να διατηρήσει τους παίκτες σε αγωνιστική/πνευματική εγρήγορση και παράλληλα να μην τους φορτώσει παραπάνω απ’ όσο πρέπει μπαίνοντας στο τελικό κομμάτι της φετινής σεζόν.

Αυτοί οι άξονες ήταν δεδομένο ότι θα αφορούν ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο που διαχειρίζεται ο Μάντζιος την ομάδα μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα πλέι οφ. Έχει λοκάρει σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών ως τώρα, τόσο για τους παραπάνω λόγους όσο και για να παρουσιάζει σταθερά ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη διαδικασία των πλέι οφ.

Από τους 32… στους 19

Ηδη από την 1η αγωνιστική στην Τούμπα ο Μάντζιος χρησιμοποίησε 16 ποδοσφαιριστές, στους οποίους ήρθαν να προστεθούν μόλις τρεις στα επόμενα τρία ματς. Γκαρθία, Ρόουζ και Τζούρασεκ συμπληρώνουν τους 19 ποδοσφαιριστές που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα ο προπονητής του ΑΡΗ. Ένα νόρμαλ νούμερο που ανταποκρίνεται στο πλάνο του στοχευμένου ροτέισον, απέχοντας αρκετά από τους 32 παίκτες που αγωνίστηκαν στην κανονική διάρκεια.

Ο Παναγίδης είναι ίσως ο μόνος από εκείνους που είχαν συχνό ρόλο στα πλάνα του Μάντζιου τους προηγούμενους μήνες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει στα πλέι οφ, με τον Ντουκουρέ να ακολουθεί. Παίκτες που θα πάρουν χρόνο στη συνέχεια, μαζί με ίσως ακόμη 1-2 περιπτώσεις.

Σταθερότητα στους βασικούς

Ένα ακόμη νούμερο που δείχνει την προσπάθεια του Μάντζιου για ισορροπημένο ροτέισον και ανταγωνιστική ομάδα είναι οι 15 που έχουν πάρει φανέλα βασικού στα πλέι οφ ως τώρα. Δηλαδή δεν αλλάζει πολύ τα βασικά του πλάνα, κάνοντας το πολύ μέχρι 3-4 παρεμβάσεις ως τώρα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Οι… εκλεκτοί του προπονητή

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που όχι απλά έχουν υπάρξει βασικοί αλλά δεν… κουνιούνται από τα πλάνα του Μάντζιου σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

Μόλις επτά είναι οι παίκτες που αγωνίστηκαν ως βασικοί σε όλα τα ματς των πλέι οφ. Κουέστα, Οντουμπάζιο, Μπράμπετς, Ζουλ, Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα και Μορόν συγκεκριμένα, με τον Καμερουνέζο να είναι και η ευχάριστη έκπληξη αφού μέσα στη χρονιά έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς.

Το ακόμα πιο… εκλεκτό γκρουπ απαρτίζεται από τους Κουέστα, Οντουμπάζιο και Μπράμπετς οι οποίοι δεν έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο έως τώρα στα πλέι οφ.

Παναγίδης, Χουτεσιώτης, Φατόρε, Δεληζήσης, Χριστοδουλόπουλος, Κυριαζής, Πάρντο, Ρουπ, Κάρλσον, Μπένετ, Αγοραστός και Ντουκουρέ είναι αυτοί που δεν έπαιξαν ως τώρα στα πλέι οφ.

Προτεινόμενα Άρθρα