Τα συμβόλαια που λήγουν: H αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνο σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει ακόμη ένα μέτωπο για όλες τις ομάδες.

Ουσιαστικά από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, αφού οι αντίστοιχοι παίκτες έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα επιθυμούν.

Σε αντίθεση με προηγούμενα καλοκαίρια, φέτος ο ΑΡΗΣ έχει πολύ λιγότερους “πονοκεφάλους” από αυτό το μέτωπο.

Μόλις τρία είναι τα συμβόλαια που φτάνουν στο τέλος τους το καλοκαίρι, συν δύο δανεισμοί. Μία είναι η περίπτωση που… καίει την ομάδα, σε άλλες το τοπίο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ενώ υπάρχουν και εκείνες που το μέλλον τους μοιάζει προδιαγεγραμμένο εάν δεν αλλάξει κάτι τους επόμενους μήνες.

Πάμε να τις δούμε…

Πίτερ Ετέμπο

Είναι το πιο “καυτό” όνομα της λίστας και το οποίο σίγουρα ο ΑΡΗΣ θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του.

Ο Νιγηριανός χαφ ξεχώρισε από την πρώτη κιόλας προπόνηση και εξελίχθηκε αμέσως σε σημείο αναφοράς για τη μεσαία γραμμή, συμβάλλοντας καταλυτικά στη… συμμαζεμένη ανασταλτική εικόνα του ΑΡΗ το τελευταίο δίμηνο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της διοίκησης, αφού οι φετινές απολαβές του αγγίζουν περίπου τα 1,8 εκατ. ευρώ (περίπου 1,2 πήρε από τη Στόουκ). Μία μεγάλη υπέρβαση με λίγες πιθανότητες, τις οποίες όμως ο ΑΡΗΣ θα επιχειρήσει να εξαντλήσει ώστε να τον κρατήσει στο δυναμικό του, γνωρίζοντες τις δυσκολίες

Χουάν Ιτούρμπε

Πριν δύο χρόνια ο ΑΡΗΣ τάραξε τα “νερά” στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την έλευση του Παραγουανού άσσου. Εμπορικά έπεσε διάνα, όμως αγωνιστικά δεν πήρε από τον 29χρονο όσο περίμενε και όσα σίγουρα μπορεί να δώσει βάσει των δυνατοτήτων του.

Πέρυσι είχε μόνο κάποιες εξάρσεις καλών στιγμών. Το ίδιο γίνεται και φέτος, με τη διαφορά ότι ως αλλαγή σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά χρήσιμος. Οχι όμως ο παίκτης που κάνει τη διαφορά, με τις πιθανότητες παραμονής του αυτή τη στιγμή να μην είναι υπέρ του.

Μάριος Σιαμπάνης

Μία πολύ διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες. Ο Σιαμπάνης είναι ο μοναδικός Έλληνας με ενεργό ρόλο στην ομάδα, έχοντας αγωνιστεί 17 φορές στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο 23χρονος κίπερ έχει δεθεί με την ομάδα, δείχνει καλά στοιχεία και έχει περιθώρια εξέλιξης. Δεν θα είναι έκπληξη εφόσον παραμείνει, ωστόσο ακόμα ο ΑΡΗΣ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Ράφαελ Καμάτσο

Με τον Πορτογάλο ξεκινάει η μικρή λίστα των δανεικών, αποτελώντας μία ειδική κατηγορία στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος ήρθε με… προίκα τη θητεία του σε Λίβερπουλ και την παρουσία του στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Οι άνθρωποι του ΑΡΗ περίμεναν πολλά. τα οποία βλέπουν στις προπονήσεις αλλά όχι και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεκίνησε δυναμικά στα φιλικά, όμως στην πορεία σημαδεύτηκε από τις χαμένες ευκαιρίες του όταν η μπάλα… έκαιγε.

Στον ΑΡΗ πιστεύουν ότι ο 2ος γύρος θα κυλήσει καλύτερα για τον 22χρονο. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσει αρκετά για να αναγκάσει την ομάδα να μπει σε διαδικασία αγοράς του από τη Σπόρτινγκ.

Έντουιν Ροντρίγκες

Ο Ονδουριανός συστήθηκε επίσημα στην ομάδα στο φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα και στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, χωρίς να ενθουσιάζει για την ώρα με τις επιδόσεις του.

Ο ΑΡΗΣ τον έφερε ώστε να τον τσεκάρει και μέχρι το καλοκαίρι να αποφασίσει εάν θα τον αγοράσει από την Ολίμπια. Ένα ενδεχόμενο που φαντάζει αρκετά δύσκολο με την μέχρι τώρα παρουσία του, με δεδομένο μάλιστα ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ρήτρα περίπου 800 χιλιάδων ευρώ. Δεν αποκλείεται πάντως να πάρει κάποιες ακόμα ευκαιρίες…

 

Προτεινόμενα Άρθρα