Το τελευταίο ευρωπαικό… εισιτήριο για Βιγιαρεάλ, εκτός η Μπιλμπάο

από AllAboutARIS

Επιτυχία δεν το λες ακριβώς, αφού μιλάμε για μία ομάδα, που πέρυσι κατέκτησε το Europa League και φέτος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών, αλλά σε κάθε περίπτωση η χρονιά κλείνει με χαμόγελα για την απίθανη Βιγιαρεάλ, που θα είναι και του χρόνου… Ευρωπαία!

Ευρωπαία… με στιλ, μάλιστα, καθώς η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν άφησε στην τύχη τού Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο την 7η θέση της La Liga, που οδηγεί στο Europa Conference League! Αποφασισμένη, λοιπόν, νίκησε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα από το 2008(!) και μάλιστα, ξανά στο «Καμπ Νου», με σκορ 2-0, και σφράγισε πανηγυρικά το «εισιτήριο»! Την ίδια στιγμή, βέβαια, ακόμη και με ισοπαλία ή και ήττα εκείνη θα έβγαινε στην Ευρώπη, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχασε, τελικά, στη Σεβίλλη από την ομώνυμη ομάδα, μένοντας για 5η σερί χρονιά… Βασκονία!

Τα γκολ της επικράτησης για το «κίτρινο υποβρύχιο» πέτυχαν οι Πεντράθα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (41′) και Γκόμες στο ξεκίνημα του δεύτερου (55′). Τελευταία νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2007-2008, με το 2-1 μέσα στη Βαρκελώνη πάλι, για την 27η αγωνιστική εκείνης της σεζόν. Ακολούθησαν 25 αποτυχημένες… απόπειρες! Η Βιγιαρεάλ, λοιπόν, τερματίζει στην 7η θέση με 59 βαθμούς και πάει να… τρελάνει και το Conference, όντας, φυσικά, ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα του θεσμού για τη νέα περίοδο!

Όσο για την αδιάφορη Μπαρτσελόνα, αφού είχε εξασφαλίσει τη 2η θέση, οι παίκτες του Τσάβι είχαν φύγει ήδη για… διακοπές.

Η Σεβίλλη  νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο με τέρμα του Μιρ στο 69′, ωστόσο «τρίποντο» πέτυχε και η Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-2), οπότε οι «ροχιμπλάνκος» τερματίζουν στην 3η θέση, αφήνοντας τους Ανδαλουσιανούς στην 4η. Αμφότερες, φυσικά, οι ομάδες θα είναι του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα