Φιορεντίνα – Πλζεν 2-0 παρ: Στα ημιτελικά μέσω παράτασης οι βιόλα

από AllAboutARIS

Η Φιορεντίνα επικράτησε στην παράταση με 2-0 της Πλζεν έπειτα από 180 λεπτά χωρίς γκολ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι “βιόλα” πήραν από νωρίς τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να ξετυλίξουν το επιθετικό ταλέντο, με τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο να χρησιμοποιεί τον Λούκας Μπελτράν πίσω από τον Αντρέα Μπελότι.

Με κατοχή άνω του 70% και 13-1 τελικές στο 1ο μέρος, όλοι περίμεναν κάποιο γκολ από τους Τοσκανούς. Η αστοχία και κάποιες επεμβάσεις του Μάρτιν Γέντλιτσα τους κράτησαν στο μηδέν και αύξησαν την αγωνία στην κερκίδα και το άγχος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 67ο λεπτό ο Κάντου αποβλήθηκε για τους Τσέχους, που πλέον είχαν να ανέβουν έναν Γολγοθά.

Ο Ιταλιάνο έριξε στη μάχη τον Άντονιν Μπάρακ, όμως ούτε ο Τσέχος κατάφερε να βρει λύση. Οι “βιόλα” είχαν κατοχή και τελικές, όμως δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, όσο κι αν το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Πλζεν.

Η παράταση ήταν διαφορετική υπόθεση. Στην πρώτη επίθεση, η Φιορεντίνα σκόραρε με τον Νικολάς Γκονσάλες και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν από το γήπεδό τους, άφησαν κενά και ο Κριστιάνο Μπιράγκι στο 108′ έδωσε το έναυσμα για το ιταλικό πάρτι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό (88′ Φαραόνι), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (66′ Λοπέζ), Μαντράγκορα (91′ Μαρτίνες), Γκονσάλες (98′ Σοτίλ), Μπελτράν (75′ Μπάρακ), Κουαμέ, Μπελότι (88΄Ικονέ)
ΠΛΖΕΝ: Γέντλιτσκα, Χράνατς, Χέιντα, Γεμέλκα, Κόπιτς (106′ Μοσκέρα), Τσερβ (90+4′ Τραορέ), Κάλβαχ (100′ Ντουέ), Κάντου, Σουλτς, Χόρι (70′ Ρέζνικ), Βίντρα (56′ Κλίμεντ)

Προτεινόμενα Άρθρα