Η Λίβερπουλ κόντρα σε μια… καψούρα της

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον παίκτη εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια

Απόψε ο Πιοτρ Ζιελνίνσκι θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Νάπολι κόντρα στη Λίβερπουλ, όμως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι αντίστροφη. Ο Πολωνός βρίσκεται εδώ και χρόνια στο ραντάρ των «κόκκινων», όμως για τον ένα ή τον άλλο λόγο η μεταγραφή του στο Άνφιλντ δεν έχει προχωρήσει και πλέον θα καταφτάσει ως αντίπαλος.

Η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον παίκτη εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Συγκεκριμένα βρίσκεται στα υπόψη της ομάδας του Μέρσεϊσαιντ από το καλοκαίρι του 2015, όταν ακόμη προπονητής της ήταν ο Μπρένταν Ρότζερς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον αυτό δεν είχε μετατραπεί τότε σε επίσημη πρόταση.

 
Η πρόταση για τον Ζιελίνσκι θα γινόταν έναν χρόνο αργότερα, όταν τη Λίβερπουλ είχε αναλάβει ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είχε πειστεί για την αξία του. Η προσφορά προς την Ουντινέζε, όπου ανήκε τότε ο Πολωνός έφτανε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, με την ιταλική ομάδα όμως να ζητάει τα διπλά. Ο Ζιελίνκι από την πλευρά του ήθελε να φορέσει σαν τρελός τα κόκκινα. Χαρακτηριστική ήταν η αρχική απογοήτευση του προέδρου της Νάπολι, Αντόνιο Ντε Λαουρέντις, όπου τελικά κατέληξε ο παίκτης έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ, ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ίσως απλά αγαπά τους Μπιτλς (το διάσημο συγκρότημα καταγόταν από το Λίβερπουλ)…». Στην Λίβερπουλ τελικά αποφάσισαν πως αν έπρεπε να δώσουν παραπάνω λεφτά, καλύτερα ήταν να πάνε σε έναν παίκτη που έχει εμπειρία από το αγγλικό πρωτάθλημα και έτσι προτίμησαν τον Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ από τη Νιουκάστλ.

Μέχρι σήμερα πάντως, η ομάδα του Κλοπ ακόμη ενδιαφέρεται για τον Ζιελίνσκι, του οποίου όμως η αξία έχει εκτιναχτεί, καθώς τον κοιτάνε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Άρσεναλ.

Προτεινόμενα Άρθρα