Η απόφαση της ΦΙΦΑ και τα επόμενα βήματα στο CAS

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Καθ’ όλη την διάρκεια της σημερινής ημέρας ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν σε επαφή με τους νομικούς του ΑΡΗ ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις της επόμενης μέρας. Το ζήτημα είναι ότι στην εποχή που ζούμε η επικοινωνία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το πώς θα παρουσιαστεί μία πληροφορία επίσης.

Άλλαξε κάτι χθες σε σχέση με την υπόθεση του ban; ΝΑΙ. Ο ΑΡΗΣ απέκτησε δικαίωμα έφεσης στο CAS που δεν είχε νωρίτερα! Πρέπει να σημειωθεί ότι η περίπτωση Σιστόν, Ούμπιντες, Πορτίγια για τις οποίες υπάρχει τιμωρία για 4 μεταγραφικές περιόδους είναι άλλη και του Ντουρμισάι άλλη. Όμως η τιμωρία των 2 μεταγραφικών περιόδων είναι για το ίδιο διάστημα!!! Φυσικά αν υπάρξει υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης και δοθεί λύση μέσω του μνημονίου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ως τότε όμως θα πρέπει ο ΑΡΗΣ παράλληλα να τρέξει και τον δύσκολο δρόμο δικαίωσης μέσω CAS.

Καταρχήν επειδή γράφεται κάθε λογής χαζομάρα με στόχο να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του ΑΡΗ και να καλλιεργηθεί η εσωστρέφεια. Επειδή το δάκτυλο περί ΦΙΦΑ και CAS το κουνάνε όσοι έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης με δεσμευτική εισήγηση της ΕΕΑ και 2 αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, μας λένε δεν είναι αποφάσεις, αλλά το CAS θα μπει στην ουσία κτλ. Επειδή πρέπει να ξέρει ο κόσμος ακριβώς τι συμβαίνει το εξηγούμε.

α. Ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί αυτή την στιγμή να κάνει μεταγραφές ή να…ανεβάσει παίκτη από την Κ19. Απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΝΕΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ.

β. Μπορεί όμως να ανανεώσει συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ότι αυτά τα συμβόλαια θα παραταθούν ως τα μέσα Ιούλη. Άρα ως τότε μπορεί να ανανεώσει πχ τον Ματίγια ή τον Γκάμα και δεν…καταστρέφεται γιατί φεύγουν τα 14 συμβόλαια. Μόνο ο Βέλεθ έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα.

γ. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει πωλήσεις παικτών και να μην…καταστραφεί οικονομικά.

δ. Η ΠΑΕ περιμένει το σκεπτικό της ΦΙΦΑ ώστε να δει και άλλες λεπτομέρειες της απόφασης και έχει 21 μέρες για να προσφύγει στο CAS. Ακόμα και 2 μήνες όμως μετα να εκδικαστεί η υπόθεση- ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ…ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ενώ στον ΑΡΗ δεν…προλαβαίνει- χρόνος για μεταγραφές θα υπάρχει. Λόγω κορονοιού η μεταγραφική περίοδος θα ανοίξει λογικά 1 Αυγούστου και θα πάει ως 30 Σεπτέμβρη.

Τα παραπάνω σε περίπτωση που η κυβέρνηση φανεί ασυνεπής στην υπόσχεση της και δεν μπει στο μνημόνιο το θέμα κάτι που σήμερα που μιλάμε δεν προκύπτει με δεδομένο ότι και άλλες ομάδες εμπλέκονται, αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ Ή ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ Ή ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ…ΗΡΑΚΛΗ.

ε. Ειδικά για το Ντουρμισάι το νομικό επιτελείο του ΑΡΗ είναι ΑΠΌΛΥΤΑ αισιόδοξο ότι θα δικαιωθεί. Ο ΑΡΗΣ δεν έβγαλε μόνος του δελτίο στον παίκτη. Ρώτησε την αρμόδια αρχή. Η ΕΠΟ έβγαλε το δελτίο και για αυτό τιμωρήθηκε με 500.000 πρόστιμο. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΑΡΗΣ όταν του κοινοποιήθηκε η απόφαση της ΦΙΦΑ, πήγε στο ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ της ΕΠΟ που έβγαλε απόφαση με 3-0 υπέρ του. Πώς λοιπόν άλλος ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΓΟΥΑΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΙΦΑ, θα καταδικάσει και πάλι τον ΑΡΗ;

Πολύ σωστά ΠΑΕ και ΑΣ ζήτησαν ΕΝΟΤΗΤΑ. Δεν ωφελεί κανέναν εκτός των εχθρών του ΑΡΗ η εσωστρέφεια. Άλλοι αγοράζουν ομάδες, άλλοι Ενώσεις, άλλοι στήνουν ματς και τους έχουν βγάλει ΠΑΡΘΕΝΕΣ και επικοινωνιακά προσπαθούν να διαλύσουν τον ΑΡΗ. Δεν πρέπει ο Αρειανός να πέσει στην λούμπα. ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΕ, ΑΣ, ΜΜΕ που δεν αγοράζονται με ρούβλια, αλλά έχουν τον ΑΡΗ πάνω από όλα και ο κόσμος της ομάδας να γίνουν ΕΝΑ. Να απαιτήσουν το ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και παράλληλα να τρέχει το θέμα και σε επίπεδο CAS για κάθε ενδεχομένο.

Προτεινόμενα Άρθρα