Όχι μόνο τρεις βαθμοί

από AllAboutARIS

Νίκη που στέλνει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Μια νίκη, έστω και αν βρισκόμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν, προσφέρει συμπεράσματα και στέλνει μηνύματα. Για τον ΑΡΗ η επικράτηση στην Καβάλα δεν προσέφερε απλά τρεις βαθμούς έναντι μιας ομάδας που στην θεωρεία έχει τον ίδιο στόχο, αλλά έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα.  

Ότι φέτος ο ΑΡΗΣ δεν έχει διάθεση για… παιχνίδια με την βαθμολογία. Ότι το περσινό πάθημα, οδυνηρό μεν, του έγινε μάθημα και σκοπεύει φέτος να κλείσει θέση στην πιο πάνω κατηγορία σχετικά σύντομα και να δώσει δικαιώματα στις υπόλοιπες ομάδες, να πιστέψουν έστω, ότι μπορούν να τον κοντράρουν ως το τέλος για την πρώτη θέση.

Οι τρεις βαθμοί που κατέκτησε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο «Ανθή Καραγιάννη» αποκτούν ιδιαίτερα αξία και για μερικούς ακόμη λόγους.
Πρώτα-πρώτα γιατί έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι οι κίτρινοι δεν είναι ακόμη στα ποσοστά ετοιμότητας που επιθυμεί ο προπονητής τους. Ατομικά και ομαδικά. Πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους ότι μόλις η ομάδα αποκτήσει τις αναγκαίες προσαρμογές και την χημεία μεταξύ των παικτών της, θα κερδίζει πιο εύκολα τα παιχνίδια και παράλληλα θα συνδυάζει τις νίκες και με ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Σημαντικό επίσης ότι η νίκη ήρθε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε την ομάδα που έχει τεχνικά χαρακτηριστικά, δηλαδή τον ΑΡΗ. Κι είναι σημαντικό γιατί προϊόντος του χρόνου οι κίτρινοι θα συναντήσουν κι άλλα παρόμοια γήπεδα, ενδεχομένως και χειρότερα.  Προσθέστε στην εξίσωση ότι έτσι όπως ήρθε η νίκη, δηλαδή με ανατροπή, ανεβάζει στο ζενίθ την ψυχολογία στα αποδυτήρια και βοηθάει τον Αναστόπουλο τεχνικό να δουλέψει στις ατέλειες, δίχως την πίεση που θα είχε αν η ομάδα του έχανε στην Καβάλα. Γιατί προφανώς και υπάρχουν ατέλειες, όπως η κακή αμυντική λειτουργία στο γκολ της Καβάλας.

Προτεινόμενα Άρθρα