Άμεσα νέα αίτηση

από AllAboutARIS

Για ποιο λόγο σήμερα ο δικηγόρος του Θόδωρου Καρυπίδη, Άρης Μαστρογιάννης προχώρησε σε αίτηση για λήψη άδειας της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου για την τιμή εκποίησης του Νέου Ρυσίου, ο δικηγόρος του Θόδωρου Καρυπίδη, Άρης Μαστρογιάννης προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι διατάξεις περί πλειστηριασμού και να δοθεί η δυνατότητα στους εκκαθαριστές να εκποιήσουν το ακίνητο.

Προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον Λάκη Κλεώπα και τον Χρήστο Γρόλλιο, κατέθεσε άμεσα αίτηση ώστε να λάβουν άδεια οι εκκαθαριστές της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ να εκποιήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας, δηλαδή και το ακίνητο «βραχνάς» των εγκαταστάσεων του Νέου Ρυσίου.

Ο λόγος για τον οποίο, οι νομικοί προχώρησαν στην κίνηση αυτή, είναι γιατί με τα βάρη που κουβαλά το Ρύσιο (2,2 από το Δημόσιο και περίπου 1,1εκ από το ΙΚΑ) δεν υπάρχει πιθανότητα πώλησης του ακινήτου αφού κανείς δεν επρόκειτο να αγοράσει ένα ακίνητο που φέρει τέτοια βάρη.  Βέβαια υπάρχει και η νομική άποψη ότι εφόσον εκποιηθεί το Ρύσιο δεν θα κουβαλάει ο αγοραστής τα βάρη, αλλά αυτό είναι θέμα δικαστηρίου.

Όταν το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση, οι εκκαθαριστές θα βγάλουν το ακίνητο σε εκποίηση με αρχική τιμή αυτή που όρισε σήμερα το δικαστήριο, δηλαδή 1,2 εκ ευρώ και διόρθωση της τιμής μπορούν βάσει των διατάξεων να ζητήσουν μόνο εφόσον κηρυχθεί η διαδικασία άγονη για δεύτερη φορά. Όπως εκτιμούν δηλαδή περίπου μετά από δυο μήνες.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα