Ωρα να… γίνουμε ομάδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για το αποτέλεσμα του ταξιδιού στην Αμερική και τις επόμενες κρίσιμες δύο εβδομάδες.

Με την επιστροφή του Θεόδωρου Καρυπίδη από τις ΗΠΑ, μπαίνει σιγά-σιγά στην άκρη το θέμα «Αμερικανοί». Δεν κλείνει οριστικά και σε αυτό συμβάλλουν σημαντικά οι καλές σχέσεις των δύο πλευρών, όπως φαίνεται και από τη συνέχιση της χορηγίας από τον Τομ Παπαδόπουλο.

Δεν πρέπει να αποκλείσουμε φυσικά το ενδεχόμενο ο ομογενής επιχειρηματίας να συμβάλλει με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που συμφωνήθηκε. Είναι δεδομένη άλλωστε η διάθεση του να στηρίξει τον Θεόδωρο Καρυπίδη και την προσπάθεια που καταβάλλει. Το συμπέρασμα είναι ότι συμφωνία μπορεί να μην υπήρξε, αλλά η πόρτα παραμένει ανοικτή. Μαζί με τη διάθεση και από τις δύο πλευρές για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι κάποια στιγμή στο μέλλον. Τα μάτια που υπάρχουν άλλωστε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα παραμείνουν στραμμένα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το θέμα πλέον είναι τι γίνεται τώρα ή για να είμαστε πιο ακριβείς τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ενα 15νθημερο ιδιαίτερα καθοριστικό όσον αφορά τον σχεδιασμό του ΑΡΗ της νέας σεζόν. Πρωτίστως αγωνιστικά αλλά όχι μόνο. Με την επιστροφή του από την Αμερική, ο Θεόδωρος Καρυπίδης βρίσκει μπροστά του μία «γεμάτη» ατζέντα και κάποια ανοικτά μέτωπα που πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Συν φυσικά ζητήματα όπως π.χ. οφειλές, Ραούλ Μπράβο που συνεχίζουν να «αιωρούνται» και πρέπει να δρομολογηθούν.

Τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής δεν δείχνουν να αγχώνονται ή να αισθάνονται κάποια πίεση. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχει χαθεί κάποιος χρόνος και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ταξίδι στην Αμερική. Ευτυχώς όμως για τον ΑΡΗ τουλάχιστον στο κομμάτι των ανανεώσεων, υπάρχει ο… σύμμαχος της θέλησης σχεδόν όλων των παικτών να έχουν θέσει ως προτεραιότητα τους «κιτρινόμαυρους» και να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του προπονητή και της διοίκησης. Αποφάσεις που θα παρθούν με αγωνιστικά κριτήρια και όχι μόνο.

Τα πράγματα φυσικά είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο ΑΡΗΣ καλείται με αυτούς που θα παραμείνουν και εκείνους που θα έρθουν, να δημιουργήσει εκείνο το ρόστερ που θα υλοποιήσει τον στόχο που οριοθέτησε ο Καρυπίδης. Δηλαδή την πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χωρίς ανοίγματα, με κινήσεις που δεν θα επιβαρύνουν την ομάδα και με επιλογές που θα ικανοποιούν τα «θέλω» του προπονητή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αφού αρνήθηκε την πρόταση των Αμερικανών -δικαιολογημένα με τα δεδομένα που του παρουσιάστηκε- καλείται πλέον να συνεχίσει μόνος του στο… τιμόνι του «καραβιού» που λέγεται ΑΡΗΣ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όρεξη, το πάθος που διακατέχει και με έναν πιο… οργανωμένο και συνεπή ενθουσιασμό, να φέρεις εις πέρας τη φετινή αποστολή και να πείσει τους πιο δύσπιστους ότι μπορεί να το πετύχει. Σε μία χρονιά κατά την οποία τα χέρια του θα είναι σαφώς πιο λυμένα αφού θα έχει περισσότερα έσοδα. Για την ώρα όμως, θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να «τρέξουν» τα ζητήματα που… καίνε. Να τακτοποιήσει δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουλίου όλες τις οφειλές προς παίκτες και άμεσα να ξεκινήσουν οι αφίξεις που θα… ζεστάνουν τον κόσμο και θα τον οδηγήσουν στα διαρκείας.

Προτεινόμενα Άρθρα