Καλά τα λόγια, όμως άλλα μένουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μπλογκάρει με αφορμή τις δηλώσεις Κοντονή στο AllAboutARIS για το θέμα που «καίει» τον ΑΡΗ

Η SPORTEXPO άνοιξε χθες τις πύλες της στην Εκθεση και τράβηξε από την πρώτη μέρα όλα τα φώτα πάνω της. Μαζί με τα εγκαίνια, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την παρουσία του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν και ο Υφυπουργός δεν δέχθηκε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το AllAboutARIS κατάφερε να του αποσπάσει λίγα λόγια για το θέμα του ΑΡΗ, για το οποίο περίμεναν αρκετοί φίλοι της ομάδας να τοποθετηθεί. Και τελικά το έκανε. Τι είπε; Μα φυσικά το αυτονόητο.

«Υπάρχει πρόβλεψη για όλα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και στόχος μας είναι να επικρατήσει η νομιμότητα για όλες τις ομάδες». Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να πει κάτι διαφορετικό, αφού και η θέση του ίδιου είναι λεπτή μέχρι να βγει το νομοσχέδιο στην δημοσιότητα. Ας κάνουμε όμως μία αναδρομή σε κάποιες άλλες δηλώσεις του Κοντονή, πέρυσι.

«Τέθηκαν ζητήματα στην ηγεσία του υπουργείου και μας ζητήθηκε κάτι που το θεωρούμε αυτονόητο. Να τηρηθεί η νομιμότητα και οι κανονισμοί των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.
Εμείς αυτό που τους απαντήσαμε είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος. Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται με γνώμονα τη νομιμότητα και αυτό απαιτούμε από τις ομοσπονδίες. Η κυβέρνηση είναι εδώ για να διασφαλίσει τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα κάνει και στον αθλητισμό». 

Τα παραπάνω, αποτελούν λεγόμενα του Υφυπουργού Αθλητισμού μετά την συνάντηση που είχε πέρυσι με τον Αλεξ Κάλας και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου. Τα δεδομένα βέβαια σε σχέση με πέρυσι είναι διαφορετικά και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά τι έφταιξε τότε. Ασχετα όμως με αυτό, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Κοντονής κάνει λόγο για νομιμότητα. Και μάλιστα όσο απόλυτος εμφανίστηκε χθες, το ίδιο ήταν και πέρυσι.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αφήσω να εννοηθεί ότι η κατάληξη φέτος θα είναι ίδια με πέρυσι, επειδή τα λεγόμενα του είναι σχεδόν τα ίδια. Μην ξεχνάμε άλλωστε και μία βασική παράμετρο, ότι όσον αφορά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, η ΕΠΟ είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο. Πρέπει όμως ο κ. Κοντονής και ο κάθε εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ΑΡΗ, να καταλάβουν ότι άλλη αδικία δεν χωράει. Και αν πέρυσι μιλούσαμε για άδικο, φέτος αν κάνει πάει στραβά, θα μιλάμε για ξεκάθαρο σκάνδαλο. Διότι μόνο για σκάνδαλο θα πρόκειται, αν κάποιοι αποφασίσουν να αφήσουν στην Γ’ Εθνική μία ομάδα που θα τερματίσει 1η με 20 βαθμούς διαφορά από την 2η θέση

Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον Κοντονή. Πέρυσι αποδείχθηκε ανακόλουθος των δεσμεύσεων του, καλείται να διαχειριστεί μία εσωκομματική κρίση και μέσα σε όλα, υπάρχει το περίφημο Grexit. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για να πράξει όχι σωστά, αλλά δίκαια. Και τονίζω ξανά, ότι τα δεδομένα φέτος είναι πολύ διαφορετικά Δεν χρειάζεται άλλωστε τίποτε δύσκολο, παρά μόνο μία εισήγηση του. Πρέπει να κάνει πράξη τα λεγόμενα του και αυτό δεν είναι μόνο δική του ευθύνη αλλά και των ανθρώπων που από πλευράς ΑΡΗ έχουν αναλάβει να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή της νομιμότητας. Δηλαδή ο Θεόδωρος Καρυπίδης, όπως και ο Γιάννης Ψηφίδης. Η επιτυχία ή η αποτυχία, θα είναι αποκλειστικά δική τους.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Και τότε θα φανεί αν τελικά θέλουν τον ΑΡΗ στην Φούτμπολ Λιγκ, όπως φυσικά θα φανεί ποιοι είναι ικανοί, ποιοι όχι και κυρίως ποιοι έχουν το χρήμα…

Προτεινόμενα Άρθρα