Το θέμα είναι πως το βλέπεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πολύ δύσκολη κλήρωση που… έκατσε στον ΑΡΗ και η άλλη πλευρά

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ολοι, είτε ανοικτά είτε σε μία άκρη του μυαλού μας, σκεφτόμασταν μία πιθανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Το ντέρμπι της πόλης που έχει λείψει σε εμάς αλλά και σε αυτούς. Ναι, σε αυτούς που δεν ασχολούνται με τον ΑΡΗ και ο ιδιοκτήτης τους ζητούσε δημόσια να έρθουν στο Χαριλάου! Ωραία είναι αυτά, καλή η καζούρα και η κόντρα, αλλά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια και χωρίς να ξεφεύγουμε. Πάμε όμως στα.. φρέσκα κουλούρια.

Η κλήρωση με τον Ολυμπιακό έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία ο ΑΡΗΣ βρίσκει μπροστά του τον πρωταθλητή Ελλάδος και είναι πιθανό οι βλέψεις του για πορεία στο φετινό Κύπελλο, να σταματήσουν στους «16». Απαντες θα ήθελαν μία πιο βατή κλήρωση και έναν αντίπαλο που θα τους έδινε δικαίωμα να ονειρεύονται κάτι περισσότερο στο φετινό θεσμό. Πλέον όμως ο ΑΡΗΣ θα μπει στην επόμενη φάση ως το απόλυτο αουτσάιντερ, έχοντας τη χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσε να του τύχει. Αυτός είναι ο ένας τρόπος να το δεις.

Ο άλλος και ίσως ο πιο ορθός τρόπος για όλους -διοίκηση, παίκτες, κόσμο- είναι να προσεγγίσουν τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό, σκεπτόμενοι τι έχουν να κερδίσουν και όχι τι έχουν να χάσουν. Αλλιώς θα απολέσουν και αυτά που μπορούν να επωφεληθούν.

Ο ΑΡΗΣ θα μπει στη διαδικασία δύο αγώνων χωρίς το άγχος του φαβορί. Δεν θα του πει κανένας τίποτα αν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, σε μία χρόνια όπου ο στόχος είναι άλλος. Αν από την άλλη κληρωνόταν π.χ. με τον Κισσαμικό, τον ΠΑΣ ή ακόμα και τον ΠΑΟΚ, αυτόματα η πίεση θα άλλαζε. Και θα άλλαζε διότι θα υπήρχε ένας αντίπαλος με πιο χαμηλή δυναμική ή ένα ντέρμπι που δεν έχει κατηγορίες και ποιότητα ομάδων. Είναι ένα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ. Και ενδεχόμενος αποκλεισμός, θα μπορούσε να τραντάξει γερά τα ήρεμα νερά της ομάδας.

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ζήσει ένα παιχνίδι-γιορτή και μία «πρόβα» εν όψει της επόμενης σεζόν που θα βρει τον ΑΡΗ στη Super League, πρώτα ο Θεός! Μία γιορτή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα δεν οφείλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για να πάρει την πρόκριση. Μέσω αυτής της προσπάθειας, όλοι οι παίκτες θα θέλουν να αποδείξουν όχι μόνο τις ικανότητες τους, αλλά ότι και ο ΑΡΗΣ επιστρέφει! Κερδίσει ή χάσει. Με πρόκριση ή χωρίς. Μακάρι φυσικά να έρθει.

Είναι νωρίς ακόμα να το δούμε αγωνιστικά. Σίγουρα όμως ο ΑΡΗΣ απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται ανοικτά και θα έρθει για να παίξει ποδόσφαιρο, μπορεί να κάνει πράγματα και το έχει δείξει αυτό. Πρέπει όμως να ασχοληθεί με εκείνα τα δύο παιχνίδια, τότε και μόνο! Διότι ο Γενάρης είναι… φωτιά και περιλαμβάνει έξι αγώνες πρωταθλήματος, μέσω των οποίων η ομάδα μπορεί να εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή και να αποσπαστεί από τους συνδιεκδικητές της ανόδου. Αν έρθει και η πρόκριση στον… bonus θεσμό που είναι το Κύπελλο φέτος, τότε ίσως να αρχίσουμε να μιλάμε διαφορετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα