«Στραβή» η άμυνα, την… έφαγε κι επίθεση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι ήττες είναι πάντα μέσα στο ποδόσφαιρο. Αλλες φορές αναίμακτα, αλλά θα σε πληγώσουν, όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Οσοι περίμεναν φέτος… τρένα, καλύτερα να πάνε στους σταθμούς. Απλά στην περίπτωση του χθεσινού αγώνα, υπάρχει εκνευρισμός και ένα… γαμώτο που η ομάδα έχασε ένα δικό της παιχνίδι. Με σωρεία φάσεων, δύο δοκάρια και τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, μιλάμε ξεκάθαρα για ένα δικό της παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ ήταν αρκετά καλός μεσοεπιθετικά μέχρι το 65′. Αφού ξεπέρασε το κακό πρώτο 20λεπτο που είχε, έπνιξε την Καλλιθέα με το πρέσινγκ του και άρχισε να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Απλα έτυχε να βρεθεί στη μέρα που δεν του έβγαινε ό,τι και αν δοκίμαζε, πέφτοντας παράλληλα σε έναν Σταυριανό που θύμιζε μία… μίξη Μπουφόν με Νόιερ. Μέχρι που έμεινε πίσω στο σκορ και μετά όλη η ομάδα κατέρρευσε, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε στην ανατροπή.

Και για να μην μπερδευόμαστε, η είδηση είναι ότι ο ΑΡΗΣ των 21 γκολ σε 11 αγώνες, δεν σκόραρε. Για την άμυνα, είναι δεδομένο ότι δεν «τραβάει» και ότι ειδικότερα στα τελευταία ματς η ομάδα βρίσκεται σε κάκιστο φεγγάρι ανασταλτικά. Η διαφορά είναι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, η επίθεση… ξελάσπωνε τα μετόπισθεν. Χθες δεν το έκανε και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα, με τον ΑΡΗ να δέχεται δύο… παιδικά γκολ. Και το χειρότερο απ’ όλα; Σε σετ παιχνίδι και όχι στο ανοικτό γήπεδο όπως άλλες φορές, στο οποίο ευθύνη φέρουν και οι υπόλοιποι. Διότι όπως όλοι συμμετέχουν στην επίθεση, το ίδιο πρέπει να κάνουν και στην άμυνα. Και για την ιστορία τα δύο γκολ χθες, ανήκουν συνολικά στα έντεκα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα σε ισάριθμα παιχνίδια! 

Είναι φανερό ότι ειδικά ο Ραούλ Μπράβο διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, όπως και ο Ιντζίδης. Ισως είναι και φυσιολογικό αφού από την αρχή της χρονιάς, είναι οι δύο που έχουν επωμιστεί το βάρος στο κέντρο της άμυνας αφού δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Και εδώ έχουν ευθύνη Καρυπίδης και Αναστόπουλος -λάθος η απόφαση το να βγάλει τον Ιλιτς που βοήθησε τον ΑΡΗ ως «10άρι»- καθώς ξέρουν εδώ και δύο μήνες τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ, αποτέλεσμα των λαθών που έγιναν στον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού. Παρόλα αυτά και ενώ έχει ξεκινήσει ένας απαιτητικός Γενάρης για τον ΑΡΗ, μεταγραφές δεν έχουν γίνει ακόμα. Και αν δεν τις χρειαζόταν στην Καλλιθέα όπου πρέπει να τα βάζει κυρίως με τη γκαντεμιά του, θα τις χρειαστεί σε άλλους αγώνες που ακολουθούν. Σε αγώνες όπου επιτέλους θα πρέπει να μάθει πως να τους… καθαρίζει, να μην βρίσκεται πάντα πίσω στο σκορ ή να πηγαίνει με τη νοοτροπία, «όσα βάλουμε, όσα φάμε». Μία θα το γυρίσεις, δύο θα το γυρίσεις, την τρίτη «καίγεσαι».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X