Λύγισε τη Ζάλγκιρις και αγκάλισε το πλεονέκτημα η Μονακό

από AllAboutARIS

Αγχώθηκε στο φινάλε, αλλά κατάφερε να πάρει ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα η Μονακό! Οι Μονεγάσκοι λύγισαν με σκορ 69-66 την αξιόμαχη Ζάλγκιρις, ανέβηκαν στο 22-11 και πλέον είναι αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας. Την ίδια ώρα, οι Λιθουανοί έπεσαν στο 14-19 και έχασαν και τις τελευταίες ελπίδες τους μπας και προλάβουν το τρένο των play-in.
Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 18 πόντους (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) ο Μάικ Τζέιμς, με τον Μοτεγιούνας να είναι εξαιρετικός επίσης (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Πάλευαν μόνοι τους οι Κίναν Έβανς και Μάνεκ από πλευράς φιλοξενούμενων αλλά δεν έφταναν…
Με το πόδι στο γκάζι και τον Τζέιμς να είναι… άχαστος με επτά πόντους ξεκίνησε στο ματς η Μονακό, η οποία βρέθηκε γρήγορα-γρήγορα να έχει διψήφιο προβάδισμα (15-4), με τη Ζάλγκιρις απλώς να μαζεύει στους 9 τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (20-11). Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Λιθουανούς να βρίσκουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση αλλά να αδυνατούν να περιορίσουν επιθετικά τους γηπεδούχους που έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (39-29).
Η Ζάλγκιρις έσφιξε την άμυνά της στη συνέχεια, είδε τους Μονεγάσκους να μην βρίσκουν σκορ πίσω από τη γραμμή των 6.75 και να έχουν μία ασίστ για πέντε λάθη, με αποτέλεσμα να μειώσουν στους επτά τη διαφορά (51-44) και να αγχώσουν το «Ζαν Γκαστόν Μεντεσάν».
Παρόλα αυτά, με επιμέρους 11-5 ανέβασαν και πάλι σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (62-49). Κάπου εκεί γύρισε και ο διακόπτης για τους Λιθουανούς, οι οποίοι με ρεσιτάλ άμυνας και πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφεραν να κάνουν επιμέρους 6-0 στο φινάλε αλλά δεν έφτανε. Διότι ο Μάνεκ έκανε 1/2, αλλά το πολυπόθητο ριμπάουντ και το τρίποντο δεν ήρθαν για τους φιλοξενούμενους, με τη Μονακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα που τους εξασφάλισε την εξάδα και τους σπρώχνει στο πλεονέκτημα.
Για να πάρει οριστικά μια θέση στην τετράδα η Μονακό θέλει μια απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική όταν και υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, ειδάλλως περιμένει μία ήττα της Φενέρμπαχτσε στα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Εφές (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 19-18, 12-15, 18-22.

Εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα