Άστον Βίλα – Λιλ 2-1: Οι βίλανς πήραν μικρό αβαντάζ για τα ημιτελικά

από AllAboutARIS

Η Άστον Βίλα θεωρείται από τους περισσότερους ως η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και να σηκώσει στο φινάλε της σεζόν το τρόπαιο του Conference League, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το βράδυ της Πέμπτης (11/04).

Και αυτό γιατί απέναντι σε μία αρκετά δυνατή ομάδα, την – πρωταθλήτρια Γαλλίας πριν μερικά χρόνια- Λιλ, πήρε τη νίκη με 2-1, γεγονός που της επιτρέπει να ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στον γαλλικό βορρά για υπερασπιστεί αυτό το αβαντάζ και να δώσει ραντεβού είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την Φενέρμπαχτσε.

Το πρώτο μέρος ήταν απολύτως ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (6-6) και την Λιλ να έχει περισσότερες εύστοχες (4-2), ωστόσο οι βίλανς ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια χαρούμενοι χάρη στη φάση του 13ου λεπτού: με τον Μαγκίν να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Γουότκινς να κάνει το 1-0 με σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αυτό μάλιστα ήταν το γκολ Νο 25 φέτος για τον Άγγλο διεθνή στράικερ σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα που έχει πετύχει ένας παίκτης της ομάδας του Μπέρμιγχαμ μέσα σε μία σεζόν μετά από το 1995-96 και τον Ντουάιτ Γιορκ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα έμεινε ίδια και απαράλλακτη, με την Λιλ να είναι σκληρό καρύδι αλλά τους “βίλανς” να βρίσκουν ξανά τον τρόπο να την πληγώσουν, με τον Μπέιλι να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μαγκίν να εκτελεί τον Σεβαλιέ με πανέμορφο συρτό αριστερό σουτ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κόνσα, Τόρες, Ντιέγκο Κάρλος, Ντιν (74′ Μορένο), Μαγκίν, Λουίζ, Τίλεμανς (82′ Ιροεγκμπουνάμ), Μπέιλι (74′ Ντιαμπί), Γουότκινς (82′ Ντουράν), Ρότζερς (64′ Τζανιόλο)
ΛΙΛ: Σεβαλιέ, Σάντος, Ντιακιτέ, Γιορό, Ισμαΐλι, Μπενταλέμπ, Αντρέ, Ζέγκροβα (60′ Γιαζίτσι), Χάραλντσον, Γκούντμουντσον, Ντέιβιντ

Προτεινόμενα Άρθρα