Κέντρο: Ο ρόλος του Ρουπ και η πρόοδος με τα “6άρια”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με την παραμονή του Λούκας Ρουπ ο ΑΡΗΣ δεν διατηρεί απλά έναν καλό ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του αλλά… γλιτώνει ακόμη μία προσθήκη στον άξονά του για το καλοκαίρι.

Η παραμονή του Γερμανού άσσου διατηρεί το δίδυμο με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 4-3-3 και προσφέρει δύο επιλογές στο 4-2-3-1 για τη θέση πίσω από τον φορ, μέχρι να επιστρέψει ο Μάνου Γκαρθία.

Η ανανέωση του 32χρονου απελευθερώνει τον ΑΡΗ και του επιτρέπει να ρίξει ακόμα περισσότερο βάρος στο μεγάλο κενό που υπάρχει στον άξονά του και ειδικότερο στο κέντρο.

Εδώ και καιρό οι άνθρωποι του ΑΡΗ αναζητούν τουλάχιστον δύο παίκτες για τη θέση “6” και με στόχο να φέρουν τουλάχιστον έναν από αυτούς στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο ρόστερ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν εξελίσσεται όπως σε άλλες θέσεις, με τον ΑΡΗ να δυσκολεύεται όσον αφορά την εξεύρεση των ιδανικών λύσεων μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα.

Το νέο δεδομένο είναι ότι τα τελευταία 24ωρα η ομάδα έχει εντοπίσει 2-3 αρκετά καλές περιπτώσεις και δεν αποκλείεται να μπει σε διαδικασία επαφών, εάν δεν προκύψει κάτι καλύτερο ώστε να μην χάσει χρόνο με δεδομένο ότι η προετοιμασία πλησιάζει.

Εάν ο χρόνος πιέζει για μία θέση αυτή είναι του αμυντικού χαφ, για αυτό στον ΑΡΗ παλεύουν ακόμα και για δύο κινήσεις άμεσα. Το θέμα όμως σε αυτή τη φάση είναι να γίνει η αρχή με τουλάχιστον μία επιλογή, την οποία η ομάδα θα προσπαθήσει να “τρέξει” τις επόμενες μέρες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα