Μεγάλη συνέντευξη του Μορόν: «Ο ΑΡΗΣ μου έβγαλε την καλύτερη εκδοχή μου»

από AllAboutARIS

Συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Λόρεν Μορόν, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας του στον ΑΡΗ, μίλησε για την επιλογή του να παίξει στην Ελλάδα και να αφήσει πίσω του την Ισπανία και την Μπέτις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα estadiodeportivo:

Για την Ελλάδα και την προσαρμογή του αρχικά είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η σεζόν μου είναι φανταστική. Όταν έφτασα δεν ήξερα τι θα βρω, αλλά τώρα δεν το μετανιώνω. Υπήρξαν λίγα συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία δεν είχα σκοράρει, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση ενόψει των Playoffs».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:  «Είναι κάτι για το οποίο μίλησα πρόσφατα με τον πατέρα μου, γιατί έπαιζα πολύ λίγο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πίστευα ότι αυτή η αλλαγή χώρας θα ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Όταν έφτασα εδώ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόσο καλά και ότι το… παράπονό μου θα ήταν ότι δεν μπορώ να ξεκουραστώ, γιατί ουσιαστικά παίζω τα πάντα. Η δουλειά που έκανα τα προηγούμενα δύο χρόνια, αν δεν φάνηκε στο γήπεδο γιατί το έκανα χωρίς να έχω τις ευκαιρίες που θα ήθελα. Τώρα όμως φαίνεται. Ευτυχώς δεν είχα τραυματισμό μετά από τόσο καιρό που ήμουν εκτός. Είναι σημάδι ότι έχω φροντίσει πολύ τον εαυτό μου αυτά τα χρόνια που πέρασα άσχημα».

Ο Μορόν ανέφερε ότι πάντα έχει ως… σημαία μία φράση που του έχει πει ο πατέρας του: «Ο πατέρας μου λέει πάντα τη φράση “από πού αγοράζεις αυτοπεποίθηση;”. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, κανείς δεν πρόκειται να σε πιστέψει. Χωρίς να προχωρήσω παρακάτω, στον αγώνα με τον Βόλο έχασα ένα γκολ που δεν μπορεί να χάσει ένας επιθετικός. αλλά χωρίς να το σκέφτομαι την επόμενη φορά το έβαλα το γκολ. Αυτό σημαίνει ότι έχω μάθει να μην σκέφτομαι το λάθος όπως έκανα πριν κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι βασικός και υπάρχουν εξωτερικά βοηθήματα που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα σε αυτές τις στιγμές».

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ, σχολίασε: «Από αριθμούς και απόδοση, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εκδοχή μου. Εδώ συμμετέχω σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού, τις οποίες δεν έκανα άλλες φορές λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης ή φόβου να αποτύχω. Έχω μια πικρή γεύση για το ότι δεν το είχα δείξει στους αγώνες. Οι προπονητές μου με είδαν να το κάνω στις προπονήσεις. Με τον Χοσέ Χουάν Ρομέρο στην Μπέτις Β ήμουν κάτι παραπάνω από σκόρερ και με τον Ρούμπι στην πρώτη ομάδα. Αυτή η αλλαγή σκηνικού και η μετακόμιση στο ΑΡΗ ήταν υπέροχη. Είμαι ευχαριστημένος».

Σε ερώτηση για το τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να έρθει στην Ελλάδα, τόνισε: «Είχα ομάδες στην Ισπανία, αλλά δεν το έβλεπα γιατί ήμουν άσχημα ψυχολογικά και μου πήρε χρόνο για να πάρω την καλύτερη απόφαση. Μίλησα με την οικογένειά μου και τους εκπροσώπους μου και αποφασίσαμε να δεχθούμε την πρόταση του ΑΡΗ. Και δεν είχαμε άδικο», ενώ ανέφερε ότι έχει εκπλαγεί από το επίπεδο της ελληνικής Super League: «Υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν ότι, εντάξει είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι φυσιολογικό να ξεχωρίζεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν βρίσκεται τόσο κάτω από μεγάλα ευρωπαϊκή πρωταθλήματα».

Όσο για το τι έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις προηγούμενες αποτυχημένες σεζόν, σχολίασε: «Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντική και η γλώσσα ήταν το κλειδί. Όταν έφτασα έπαιξα πολλά παιχνίδια στο Conference League. Δεν ήμουν ακόμα στο επίπεδο και δεν σκόραρα. Υπήρχε κριτική, αλλά επειδή δεν καταλάβαινα την γλώσσα, δεν ανησύχησα και προχώρησα. Στην Ισπανία έρχεται πάντα σε σένα και σε επηρεάζει. Όταν έφτασα είχα το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντέξω άλλο ένα κενό έτος, ότι θα είχα προβλήματα. Η καριέρα μου διακυβευόταν, ναι, αλλά ήμουν γενναίος και τώρα είμαι χαρούμενος».

Όσο για τις σεζόν που… έχασε στην Ισπανία, είπε: «Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα τις ευκαιρίες που μου άξιζαν ή που πίστευα ότι μου άξιζαν. Όμως δεν πήγαν χαμένες, γιατί λειτούργησαν ως μαθησιακή εμπειρία».

Και πρόσθεσε: «Πέρασα πολύ άσχημα. δεν απογοητεύεσαι, αλλά αναρωτιέσαι γιατί δεν σε εμπιστεύονται, όταν εγώ εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Είναι πολύ περίπλοκο, αλλά όλα περνούν από κάτι και τώρα είμαι πολύ καλά».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X