Ο Ιτούρμπε, ο πάγκος και το παράδοξο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε λίγες μέρες αρχίζει το δεύτερο μισό της σεζόν και ο Άλαν Πάρντιου περιμένει έναν πιο καλύτερο ΑΡΗ, συνολικά και ατομικά.

Στην δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνεται μία λίστα παικτών και ανάμεσα σε αυτούς ένας παίκτης που δημιουργεί συχνούς προβληματισμούς από πέρυσι που ήρθε στην ομάδα. Ο Χουάν Ιτούρμπε…

Ο Παραγουανός διάγει την δεύτερη σεζόν του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί στα στάνταρ που είχαν θέσει οι “κιτρινόμαυροι” όταν συμφωνούσαν μαζί του το καλοκαίρι του 2021.

Με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις, ο 29χρονος δεν βγάζει στο γήπεδο την ποιότητα και το “κάτι παραπάνω” με το οποίο έκανε το όνομά του τα προηγούμενα χρόνια στα γήπεδα της Ευρώπης.

Ο Άλαν Πάρντιου τον στήριξε με την έλευσή του στον ΑΡΗ αλλά όχι εσαεί και το μαρτυρούν οι μόλις δύο παρουσίες του στο αρχικό σχήμα στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Ο Ιτούρμπε έρχεται περισσότερο από τον πάγκο και όχι άδικα… Και εδώ είναι το παράδοξο, αφού τις περισσότερες φορές παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ως αλλαγή παρά ως βασικός.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί μάλιστα να αποδειχθεί χρήσιμο… Κάποιες φορές όμως ίσως να μην είναι αρκετό για ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαια του ρόστερ.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και με τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα υπάρξει κουβέντα για ανανέωση. Ο Ιτούρμπε όμως έχει μπροστά του περίπου έξι μήνες για να αλλάξει την άποψη του ΑΡΗ αλλά και την πορεία του ίδιου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Προτεινόμενα Άρθρα