Προσπάθησε αλλά δε τα κατάφερε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές απουσίες και… σταθερά θέματα βρήκε μπροστά του ο ΑΡΗΣ στην 9η στροφή των πλέι οφ, με αντίπαλο την ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο ΑΡΗΣ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα με τον Γκρέι από την άσπρη βούλα στο 17′. Μέχρι την ανάπαυλα όμως τον πλήγωσε το προβληματικό του κέντρο και το… ντεμπούτο του δίδυμου Ενκουλού-Πίρσμαν στα στόπερ. Φαν Βέερτ (23′) και Τσούμπερ (43′) ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα σε 20 λεπτά διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με καρέ αλλαγών και… εκπλήξεις τη ενδεκάδα (4-3-3)

Οι αλλαγές ήταν δεδομένες κατά τα 2/4 δεδομένες, δηλαδή με Ενκουλού και Ρουπ. Εκεί που ο Τερζής αιφνιδίασε ήταν με τους Χριστοδουλόπουλο και Ντουκουρέ, όπως και με τη διατήρηση του Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Κουέστα στο τέρμα, Ενκουλού-Πίρσμαν στα στόπερ και ο Εμπακατά με τον Μαζικού στα πλάγια μπακ. Ντουκουρε, Ρουπ και Νταρίντα η τριάδα στο κέντρο. Ματέο-Λάζαρος στα εξτρέμ και ο Γκρέι στην κορυφή.

ΑΕΚ: Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Λιβάι (4-2-3-1)

Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης ήταν απώλεια για τον Αλμέιδα, μένοντας εκτός αποστολή πριν τη σέντρα και με τον Φαν Βέερτ να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα. Ρότα-Χατζισαφί οι πλάγιοι μπακ και ο Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Ο Πινέδα με τον Σιμάνσκι ήταν οι δύο χαφ. Γκατσίνοβιτς-Ελίανσον στις πλευρές και ο Τσούμπερ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Καλύτερη η ΑΕΚ στο ξεκίνημα, ισορρόπησε και προηγήθηκε ο ΑΡΗΣ!

Η Ένωση πάτησε δύο φορές στην περιοχή του Κουέστα στα πρώτα τρία λεπτά, με μία τελική του Τσούπερ και φάνηκε να ψάχνει το γρήγορο γκολ, στο οποίο έφτασε κοντά και με το σουτ του Πινέδα στο 8ο λεπτό.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε τη διάθεσή του να βάλει τη μπάλα κάτω και να παίξει τον πρώτο ρόλο, κερδίζοντας και πέναλτι σην πρώτη του επιτυχημένη προσπάθεια.

Στο 14′ ο Ματέο ανετράπη καθαρά από τον Πινέδα και ο Γκρέι εκτέλεσε τρία λεπτά αργότερα για το 1-0, αφού πρώτα ο Φωτιάς είδε τη φάση στο VAR.

Ο Κουέστα κρατούσε πίσω, ο ΑΡΗΣ καλύτερος μπροστά

Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι γίνονταν επιθετικοί και από το 25′ πήραν τον έλεγχο του αγώνα, Νταρίντα και Ματέο έστρωσαν κάπως τα πράγματα στον άξονα όπου υπήρχε κενό και ο Κουέστα ήταν εκεί σε 2-3 καλές προσπάθειες των παικτών του Αλμέιδα.

Για δύο λεπτά ο ΑΡΗΣ έχει βάλει την ΑΕΚ στα δίχτυα. Στο 34′ ο Νταρίντα χάνει τετ α τετ, με τον Γκρέι έως το 36′ να σπαταλάει άλλες δύο στιγμές και κυρίως αυτή του 36οιυ λεπτού απέναντι από τον Αθανασιάδη εκτελώντας βιαστικά.

Έξι τελικές ο Τσούμπερ, κάποια στιγμή θα έμπαινε

Ο Ελβετός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΑΡΗ, με τον Ντουκουρέ να μην τον κουμαντάρει αποτελεσματικά και να τον αφήνει να κάνει πέντε τελικές, πριν την έκτη και… φαρμακερή με την οποία έγινε το 1-2 του πρώτου μέρους.

Δεύτερο μέρος με ελάχιστα πράγματα

Άκρως  αντίθετη η εικόνα του ΑΡΗ επιθετικά στο δεύτερο μέρος αφού δεν απείλησε σε καμία στιγμή την εστία του Αθανασιάδη, παρά μόνο με το οφσάιντ γκολ του Γκρέι στο 57′.

Η ΑΕΚ κατέβασε και αυτή ταχύτητες, έχονταςε μόνο ένα δοκάρι με τον Φαν Βέερτ στο 65′ και με το 1-2 να παραμένει ως το τέλος.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Αιτ/νίας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκιαδίας)

Βοηθός VAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+1′ Λάζαρος, 86′ Νταρίντα, 88′ Καμαρά/64′ Τσούμπερ, 72′ Μάνταλος, 90’+1 Ρότα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 17′ Γκρέι/23′ Φαν Βέερτ, 43′ Τσούμπερ

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά Ενκουλου Πίρσμαν Μαζικού – Ντουκουρέ (59′ Καμάτσο) Ρουπ Νταρίντα – Γκαρσία Χριστοδουλόπουλος (59′ Ιτούρμπε) Γκρέι (86′ Καμαρά)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα Βίντα Μουκουντί Χατζισαφί – Σιμάνσκι Πινέδα (68′ Γιόνσον) – Ελίανσον (59′ Άμραμπατ) Γκατσίνοβιτς (84′ Ζίνι) Τσούμπερ (67′ Μάνταλος) – Φαν Βέερτ (84′ Φερνάντεζ)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X